Blogger Adsense Bağlama

 

Blog Sayfanızdan Para Kazanma

google blogpot


Google Blogger

Goggle'n  kullanıcılara ücretsiz olarak sunmuş olduğu bir blog servisidir.  Blogda uygulamasından ücretsiz olarak blogspot.com uzantılı web adresini alarak yayınlarınızı paylaşabilir ve bu blog üzerinden para kazanabilirisiniz.

Google Blogspot kullanmanın avantajları vardır
  • Google sıralamlarda önceliği kendi uygulaması olan Blogger verecektir,
  • Google reklamlar için Adsense kayıt yaptırarak reklamlardan para kazanabilirsiniz.
Bu avantajlardan yararlanabilmek için google hesabınızın olması gerekiyor. Hesabınız üzerinden uygulamalar alanından Blogger uygulaması seçerek Blogunuzu oluşturun diyerek blog sayfanızı oluşturmak için  gerekli alanları doldurarak işleme devam ediyorsunuz.

Blogspot Adsense Bağlama

Blog Sayfanızdan Para Kazanma 

Blog sayfanızda para kazanabilmek için reklamların blog sayfanızda gösterilmesiyle para kazanmak için ilk adımı atmış olursunuz. Kullnıcıların reklamlarınızı tıklayarak blogdan para kazanabilir Bin gösterimle de para kazanırsınız.

Peki Blog Sayfanızda  Nasıl Reklam Alacaksınız?

Yapmamız gerekenler;
  1. Yayınlarımız bir rutinde olması, ilk başlarda günlük 1 yayın paylaşarak başlayabilirsiniz
  2. Trafiğinizi, kullanıcı girişi arttırmanız, bunun için net bir sayı veremem ama bir gün 50 birgün 2 kullanıcı girişi olumlu bir etki değildiri, ortalama günlük 50 ve üzeri olacak şelde düzenli bir giriş olması önemlidir
  3. Sosyal medyalardan gelen trafik olmasına da dikkat etmelisiniz
Tabi yeni bir blog sayfa iseniz hemen 1 hafta içnde yada bir gün içinde gerçekeleşmesini beklemeyiniz, biraz sabır, zaman ve yularıda ki saydığım maddeleri yerine getirmeniz gerekli (en az 3 ay)

Bunları yaparken Adsense' de bir hesap oluşturmanız gerekir.
Adsense üyeliğini gerçekleştirdikten sonra blog sayfanızı Adsense kayıt yaptırabilirziniz. Aşağıda ki videoda nasıl ekleneceğini anlattım onaylanma olmadığında size verilen uyarıyı da bu videosdan izleyebilirsiniz.

Blogspot Adsense Ekleme


Şunu unutmayın! Siz bir reklam veren iseniz yeni açılmış, kimsenin uğramadığı yada az kişinin bildiği, ürünlerini yenilemeyen yere değil, bir çok kişinin bildiği ve gittiği, sürekli kendini güncelleyen yere rekalamını verirsiniz. Google' da bu mantık ile reklam verilecek yerleri seçiyor

Google Reklam verme koşuularına buradan ulaşabilirsiniz.
Google reklamları onaylandıktan sonra neler yapmanız gerekli bu videodan izleyebilirsiniz.

Blogspot Adsense' den Para Kazanma





Adsense Reklamlarından Ne kadar Para Kazanırım?

Reklamlarınız artık blogunuzda gösterilmeye başlıyor, google reklamlar; kullanıcıların reklamları tıklama başına ve bin gösterime ücret ödüyor.
Yani blogunuza ne kadar ziyeretçi çeker ve kullanıcıların reklamlara tıklamasını sağlarsanız o kadar para kazanırsınız.
Bunun net bir cevabı yok kullanıcıların gösterilen reklamlardaki fiili davranışı ve reklam verenlerin reakbet ücretleri değişiklik gösterdiğinden tavan ve taban fiyatı yoktur. 


3 yorum:

  1. Meraba,
    Youtube kanalınızda sitenizi duyarlı temada gördüm.
    Güzel bir siteniz var.
    Bir soru sormak istiyorum. Wordpress kullanan sitelerde yoast seo aracı varken bloggerda bunun yerine ne kullanılabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Bloggerda ekstra bir eklenti bulunmuyor, seo uyumlu içerikler paylaşarak ve etiketleri her paylaşım için, blogunuzun meta etiketini girerek bunu yapabilirsiniz.

      Sil
  2. Merhaba bende bir blog kurdum ve adsense onayı almak için bekliyorum . Siz onay almadan önce ne kadar zaman geçmişti

    YanıtlaSil